verzekering

Wij adviseren u uw goederen te verzekeren voor transport.
Dat is niet alleen ( zoals veel mensen denken) voor uw eigen goederen, maar ook voor de goederen van ieder ander, zelfs voor de goederen van andere containers en zelfs het schip waarop “onze” container meevaart !

In de wereld van container transport is het namelijk zo geregeld dat alle verzenders van containers op een schip, gezamenlijk aansprakelijk zijn voor de eventueel geleden schade.  Stel dat er een aantal containers in een storm van het schip af vallen, dan zijn ook alle andere mede verzenders van containers gezamenlijk aansprakelijk voor de gelede schade, maar ook bijvoorbeeld als de schipper het havenhoofd of een ander schip ramt ! ( en reken maar dat van dat soort zaken, de kosten erg kunnen oplopen ! )

Maar natuurlijk heb je de verzekering in eerste instantie om je eigen spullen goed verzekerd te verschepen !

Deze transport verzekering gaat in op moment van vertrek van container per vrachtwagen vanuit ons magazijn in Nieuwkuijk tot en met transport van de container naar onze los locatie in Gambia. Het laden en lossen zelf is NIET verzekerd !

( En wellicht ten overvloede, uw goederen zijn NIET verzekerd bij ons in de opslag ! Normaal gesproken vallen uw goederen onder uw eigen inboedel verzekering ( particulier ) of voorraad c.q. inventaris verzekering ( zakelijk ). Als u hierover twijfelt zou u dat zeker eens na moeten vragen bij uw verzekeringsagent !  Indien gewenst kunnen wij ook voor de verzekering van uw goederen in ons magazijn een verzekering afsluiten, geef dat dan duidelijk aan ! )

Indien er schade aan de container is ontstaan tijdens het transport, is dat vaak te zien aan de buitenkant van de container. Wij moeten dan, vóórdat we beginnen met lossen in Gambia, de rederij hiervan op de hoogte stellen willen wij aanspraak kunnen maken op schade vergoeding. De rederij zal dan een agent ter plaatse inschakelen om de schade te komen vast stellen, pas daarna kunnen en mogen we verder gaan met het lossen van de container. Hierdoor kan er wel vertraging ontstaan !

Vanzelfsprekend zullen wij alleen schade claimen van goederen welke verzekerd zijn.

Om de premie enig sinds betaalbaar en aantrekkelijk te houden, nemen wij standaard een eigen risico van € 500,= ( dat is het totaal eigen risico van alle verzekerde goederen in één container, dus niet per deelnemer.)
Premie wordt gerekend per € 1000,= goederen ( of evenredig een gedeelte daarvan ) Een kleine toeslag komt er op dit bedrag voor de poliskosten etc.  In de praktijk komt dat neer op € 7,50 premie per € 1000,= aan goederen. Met een minimum van € 17,50.

Om ( onder andere ) duidelijkheid te houden in voor wie en wat de premie gerekend is, wensen wij dus dat de goederenlijst zo nauwkeurig en eerlijk mogelijk ingevuld aangeleverd wordt  per verzender !

Geef op het verzend formulier aan of dat u wel of niet uw goederen verzekerd wenst en voor wat voor bedrag !

Vandaar dat u ook uw verzend formulier dient te ondertekenen !

Plaats een reactie